Проект «Домашня опіка»

Діяльність проекту «Домашня опіка» розпочалася 1 грудня 1999 року. Метою даного проекту є покращення якості життя соціально незахищених груп населення – в основному літніх людей, інвалідів та людей із хронічними захворюваннями і поранених під час військового конфлікту – шляхом надання повного комплексу послуг по домашній опіці та надання соціальної підтримки.

Під опікою перебуває 50 літніх людей, яким надається широкий спектр, а саме:

• догляд за тілом;
  • медичні послуги;
  • ведення домашнього господарства;
  • вирішення юридичних питань;
  • організація дозвілля;
  • психологічний супровід та інше;

Проект «Домашня опіка» має підготовлений кваліфікований персонал, а необхідне медичне та реалібітаційне обладнання.

При Карітасі Тернопіль також працює соціальна пральня, завдяки якій понад 200 осіб регулярно отримують послуги прання брудної білизни та прасування, після чого білизна доставляється додому у готовності для використання.

Вже стало доброю традицією організація до дня Людей похилого віку святкових обідів для наших підопічних, які проводяться у приміщенні нашогофонду 1 жовтня щорічно. Завдяки таким заходам підопічні можуть відчути родинний затишок, любов та увагу з боку наших працівників.

Вже стало доброю традицією організація до дня Людей похилого віку святкових обідів для наших підопічних, які проводяться у приміщенні нашого фонду 1 жовтня щорічно. Завдяки таким заходам підопічні можуть відчути родинний затишок, любов та увагу з боку наших працівників.

Також ми не опускаємо можливості здійснювати поїздки в Маріїнський центр який знаходиться у селі Зарваниця. Разом із працівниками та священиками о. Андрієм та о. Романом підопічні моляться за оздоровлення не тільки душі а й тіла, адже спільна молитва має дуже велику силу.

Ще однією доброю традицією є проведення акції «День хворого» де наші працівники мають змогу відвідати хворих у лікарні за здоров’я яких о. Андрій та Роман моляться, посвячують палати та роздають невеликі подарунки.