Волонтерський рух

• Наталія і Анна - дівчатка-волонтери з Чехії

Нашы волонтери

Волонтерський рух в тернопільському фонді “Карітас” є стабільним джерелом підтримки і нового досвіду у співпраці з різними людьми: студентами, учнями, людями старшого віку, які допомагають як соціальні працівники, але восновному, це молодь енергійна і готова до випробувань духу. 12 волонтерів постійно залучеін до роботи Соціального центру для дітей парафіяльного “Карітас” при Церкві Св. Архистратига Михаїла, де вони мають можливість допомагати у вивченні уроків дітям, займаються ручною творчістю, грають і театральному гуртку. Ведеться постійна співпраця з Комісією у справах молоді УГКЦ при Єпархії, молодіжними організаціями міста, завдяки чому волонтери є задіяними до суспільної роботи. Проводячи зустрічі із старшокласниками у школах міста для популяризації волонтерського руху та залученян нових добровольців. існує тісна співпраця з волонтерами Корпусу Миру США, які читають цікаві лекції і діляться досвідом. у планах волонтерського руху – робота з молоддю області, райцентрів та сіл, де склалася несприятлива ситуація з дозвіллям та вихованням, відкритя школи волонтерів.

Наталія і Анна - дівчатка-волонтери з Чехії

Наталія і Анна – дівчатка-волонтери з Чехії

Протягом літа 2012 року ТБФ “Карітас” приймав близько 20-ти гостей із Польщі та Чехії. Волонтери різного віку, статі, соціального статусу й інтересів приїжджали до України, щоб допомогти безпритульним дітям, що проживають у дитячому будинку “Пресвята Родина”, добрими словами і вчинками, поспілкуватися, а також забезпечити дозвілля і знайомство зі своєю країною.

Окрім волонтерської роботи, іноземні гості знайомилися із історією і сучасністю Тернопільщини, мандрували. відвідували визначні місця міста, пізнавали роботу місцевого фонду “Карітас”, робили успіхи у вивченні української мови.

А чи готові пожертвувати ми, якщо не свої кошти чи певні матеріальні блага, то прийнаймні час для тих, хто перебуває в кризі ?!