Проект «Соціально-психологічна допомога вимушеним переселенцям з Криму та сходу України»

У Тернопільському Благодійному Фонді «Карітас» з 01.03.2014 р. діяв проект «Психологічна допомога постраждалим від масових протестів в Україні». Працівники надавали психологічну та соціальну допомогу учасникам протестів, їхнім членам сім’ї, а також свідкам подій.

У зв’язку із подіями в країні даний проект розпочав діяльність з вимушеними переселенцями з Криму та Сходу України. Уже близько року надається підтримка вимушеним переселенцям. Кожен з них, хто звертався протягом даного періоду, отримав необхідну для себе соціальну, психологічну, медичну та духовну допомогу.

Напрямок діяльності проекту:

– надання психологічних консультацій та підтримки;

– соціальний супровід потребуючим;

– соціально-медичні послуги;

– гуманітарна допомога (одяг, взуття, постільна білизна, предмети дом. вжитку та ін.)

– щоденні обіди;

– послуги пральні;

– та інші при потребі.

Працівниками проекту «Соціально-психологічна допомога вимушеним переселенцям з Криму та сходу України» надається перша необхідна допомога у гострій кризі. Вимушені переселенці отримують благодійну допомогу найнеобхіднішим (одяг, взуття, харчі, медикаменти). Одне із завдань проекту – це відновлення ресурсів особистості для побудови подальших цілей, планів. Але ми наголошуємо на тому, що вони завжди можуть звернутися до нас за підтримкою.

Наші підопічні вже неодноразово брали участь у різних заходах, організованих нашим фондом: «Шкільний портфелик», «Свято Миколая», «Андріївські вечорниці», «Різдвяна Свята вечеря», «Великодній кошик», Свято Матері та ін.