Андріївські вечорниці від проекту “Мобільна робота з молоддю”

0 Comments

Свято Андрія Первозванного вважається найбільшим передноворічним святом, яке відзначається 13 грудня. Андрій Первозванний входив в число 12-ти апостолів Христа. Напередодні цієї дати прийнято збиратися на Андріївські вечорниці – українські звичаї вечорниць на яких було з давніх-давен прийнято смакувати вареники та кусати калиту. Вечорниці проходять в ніч з 12-го на 13-те грудня і в основному святкуються тільки молоддю. Традиційно, діти та працівники проекту «Мобільна робота з молоддю» організували святкування Андріївських вечорниць. Молодь потішила гостей святковою виставою за мотивами М.Гоголя «Вечори на хуторі поблизу Диканьки».
     На свято були запрошені батьки та родичі дітей. Після урочистої частини, діти пригощали батьків власноруч приготованими стравами, а саме: вареники, пельмені та пиріжки. Також, учасники проекту привітали директора «Карітас – Тернопіль» о. Андрія Марчука подарували виготовленні власноруч сувеніри.

[gdl_gallery title=”14121601″ width=”200″ height=”150″ galid=”1″ ]

Categories: Мобільна робота з молоддю | Новини
%d блогерам подобається це: