«Різдвяна свічка»
Ярмарка виробів до Дня Св. Валентина
14.02.2017

День хворого

Вперше День хворого відзначили 11 лютого 1993 року. Всесвітній день хворого, є свідченням підтримки суспільством всіх людей, здоров’я яких було порушено через різні недуги. Ініціював встановлення цього символічного свята Папа Римський Іоанн Павло II. Понтифік визначив метою цього дня – забезпечення кращого догляду за хворими у всіх куточках землі і надання допомоги немічним, які потребують полегшення своїх страждань. В цей день в місті Лурд (Франція) люди спостерігали явище Богоматері. Вона зцілила стражденних, після чого її почали називати рятівницею хворих.
     Напередодні Дня хворого, працівники «Карітас-Тернопіль» спільно з директором о. Андрієм Марчуком відвідали хворих дітей у Тернопільській обласній комунальній дитячій клінічній лікарні у інфекційному та неврологічному відділеннях. Спільно з медичними працівниками усі помолилися за швидке одужання дітей. Директор о. Андрій поблагословив усіх присутніх. Дітям подарували образочки, м’які іграшки та кукурудзяні палички. Також до даної акції долучились діти проекту «Мобільна робота з молоддю». Вони власноруч випекли солодощі, котрі були роздані всім дітям, що перебували у відділеннях.
     У цей День ми бажаємо всім, хто здійснює догляд за немічними і хворими – сил і здоров’я, натхнення та бадьорості, а також гарного позитивного настрою! А усім хворим – полегшення і одужання, енергії і самовладання, душевного тепла і підтримки!

[gdl_gallery title=”10021701″ width=”200″ height=”150″ galid=”1″ ]