Привітання для владики Теодора
29.05.2015
Гуманітарна допомога вимушеним переселенцям зі Сходу України та АР Крим
10.06.2015

День захисту дітей у с. Зарваниця

Мабуть чи не кожна людина має місце, куди вона приїжджає, щоби віднайти душевний спокій та рівновагу, побути на самоті, знайти відповіді на важливі питання або ж просто віддати свої клопоти і турботи у руки Того, Хто все про тебе знає. Таким місцем для більшості тернополян є  Марійський духовний центр у с. Зарваниця. Тисячі паломників звідусіль відвідують це місце протягом року.

Проект «Мобільна робота з молоддю» при ТБФ «Карітас» з нагоди Дня захисту дітей організував духовно-відпочинкову поїздку для  25 підопічних. Учасниками були  багатодітні та малозабезпечені, кризові сім’ї, а також одинокі матері з дітьми. Вже довший час більшість із цих батьків беруть участь в родинному клубі «Взаємодопомога»,  що існує на проекті, вони є активними при організації різноманітних заходів. Діти  відвідують майстер-класи та акції, котрі організовують працівники проекту, а також, що є досить важливим, самостійно вносять пропозиції та частково беруть на себе відповідальність за організацію того чи іншого заходу.

Все це свідчить про те, що робота проекту «Мобільна робота з молоддю» є ефективною. Адже досить часто, як дорослі так  і діти, прийшовши у Карітас, вважали, що вони є безпорадними у вирішенні тих чи інших проблем, очікували на постійну допомогу зі сторони. І лише згодом, після консультацій, тематичних тренінгів, бесід один з одним, різноманітних акцій та подій, вони почали зауважувати зміни у своїй особистості та відзначати те, що володіють власним ресурсом у подоланні тих чи інших проблем. Змінилася їхня поведінка, змінилося їхнє ставлення та сприйняття один одного і що головне – у багатьох змінилося сприйняття самого себе.

Результат праці з особистістю людини не є одразу помітним, а  у багатьох випадках його може не бути  і взагалі, адже все залежить від бажання та мотивації людини. І для того аби заохотити батьків та дітей,  працівники проекту неодноразово організовують заходи, котрі мають на меті духовно-відпочинкову та опосередковано, виховну діяльність.

Поїздка у с. Зарваницю була організована так, щоби всі учасники мали змогу збагатитися духовно, внутрішньо та емоційно. Спершу отець Андрій Марчук, директор БФ «Карітас», очолив Молебень до Матері Божої, згодом усі вирушили на Хресну Дорогу і отець Андрій запропонував під час проходження усіх стацій помолитися за те, що є  найважливішим для кожного. Після обіду був час для спілкування, купання та  ігор.

Спілкуючись під час обіду ми довідалися, що декілька осіб приїхали до Зарваниці вперше. Вони щиро ділилися своїми враженнями від перебування у цьому місці, зауважували , що атмосфера тут насправді є свята і сприяє тому, аби віднайти душевний спокій і впевненість, що люблячий Бог обов’язково підтримає і допоможе у будь-якій ситуації.

І насамкінець, вже традиційно, хотіли б подякувати ГО «Самопоміч». Їхня допомога із транспортом є надзвичайно актуальною. Саме завдяки їм ТБФ «Карітас» зміг організувати вже не одну екскурсію для своїх підопічних.

[gdl_gallery title=”childrens-day-040615″ width=”200″ height=”107″ galid=”1″ ]