Підлітки з проекту «Мобільна робота з молоддю» весело провели час у Аквапарку “Лімпопо”
03.01.2019
Благодійна акція “Різдвяна кутя”
06.01.2019

Духовна підтримка підопічних проекту «Домашня опіка»

Духовна підтримка є найважливішою для підопічних проекту «Домашня опіка», а особливо у часі Різдвяних свят. Саме тому уже невперше директор ” Карітас Тернопіль” о. Андрій Марчук відвідує самотніх людей похилого віку у їхніх оселях.

1 січня, п. Теклі виповнилося 91 роки. Вона народилась в сім’ї, де було 18 братів і сестер та була наймолодшою. Багато випробувань випало на її долю. У 17 років п. Текля покохала молодого чоловіка, котрого невдовзі арештували та закатували до смерті. Вони більше ніколи так і не бачилися. Після всього, переборовши розлуку, дівчина стає зв’язковою ОУН УПА, за що згодом теж була арештована та вислана на Сибір, де пробула довгих 12 років.
Тепер п. Текля – це самотня пристаріла жінка, яка потребує спілкування та підтримки. Більше 19 років соціальний працівник проекту «Домашня опіка» сестра Оля, доглядає за п.Теклею. І на сьогодні, вона щаслива, адже має належний догляд. А її слова- це історія її життя.
Довго слухали ще історії про її молодість, про роботу…
На стіні виднівся чорно-білий портрет красивої жінки – «Це я в молодості,» – вела далі розмову п.Текля.
Самотні люди прагнуть спілкування і завжди цікавляться, коли хтось знову завітає до них у гості.
«Знаєте, сьогодні ви влаштували для мене свято», – просто, щиро і з вдячністю промовила пані Текля…