Духовна підтримка

0 Comments

Самотні та одинокі люди,чий літній вік вже давно звернув на осінь,зазвичай чомусь викидаються на задвірки пам’яті нашого різношерстого, прогресивного суспільства. Молодому та перспективному поколінню чомусь байдуже до тих,кому вони повинні завдячувати своїм майбутнім.
Але,як мовиться, світ не без добрих людей. Саме тому з 1 грудня 1999 року у ТБФ “Карітас” розпочалася реалізація проекту “Домашня опіка”,який було розроблено для людей похилого віку. План цього проекту виявився вдалим і втілюється в життя й до сьогодні. Станом на рік,що триває проект “Домашня опіка” нараховує 55 підопічних осіб,котрим працівники Карітасу , а це зокрема: керівник проекту, 4 медсестри та 1 домогосподарка,надають все сторонню допомогу. Це і медичні послуги,догляд за тілом хворих і немічних людей,ведення домашнього господарства,вирішення юридичних питань, психологічний та духовний супровід, організація дозвілля ,консультації підопічних та членів їх сімей. Ці послуги хоча б якоюсь мірою полегшують життя тих, чиї літа, м’яко кажучи на зиму повернули.
Про те як висловлюється керівник проекту п. Наталія Масник, чи не найбільшою для наших підопічних є духовна підтримка, яку для них щедро виявляє директор ТБФ ” Карітас”о. Андрій Марчук. Люди похилого віку з неприхованою радістю зустрічають його в своїх оселях, адже знають, що о. Андрій завжди принесе з собою щиру посмішку, лагідний погляд,нелукаве співчуття,добре слово підтримки і мудре наставлення. Інколи це потрібніше за теплу страву чи медикаменти. Для таких людей дуже важливо ,щоб опікувалися не лише їхнім тілом,а й душею.
Пам’ятаймо, друзі,що старість – це останній причал кожного. Якщо у розквіті своїх сил ми подбаємо про чиюсь старість, хтось на схилу наших літ віддячить нам тим же. Все зроблене нами в житті повертається до нас бумерангом. Тому,як говорить народна мудрість,робиш добро-не кайся… Поспішіть розділити чиюсь самотню старість, щоб і ваша була сповнена передзвоном людської доброти!

[gdl_gallery title=”pidtrumka_260116″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]

Categories: Новини
%d блогерам подобається це: