Діти з проекту “Мобільна робота з молоддю” провели закупки продуктів.
20.09.2016
Діяльність центру «Життя у повноті»
25.09.2016

Екскурсія Збаразьким замком

Цими вихідними відбулася пізнавальна поїздка для учасників проекту “СРЦ для молоді у важких життєвих обставинах” ТБФ “Карітас” у Збаразький замок. Збаразький замок є пам’яткою оборонної архітектури XVII століття. Та представляє собою ренесансну споруду за типом “palazzo in fortezza” , тобто поєднує функції оборони та житла.
     У стінах Збаразької фортеці є діючий музей. Під час екскурсії молодь ознайомилась з колекцією сакрального мистецтва (ікони, стародруки, предмети церковного вжитку), які мають історичну та духовну цінність. Оглянули виставку дерев’яної скульптури В. Ліпійчука, скульптури відомих середньовічних майстрів А. Осіпського і І.Г. Пінзеля та колекцію монет і грошових одиниць. Не менш цікавим для нас, став зал зброї різних історичних періодів та лицарських обладунків.
     Незважаючи на дощову погоду, молоді люди отримали незабутні враження від захопливої екскурсії. Море позитивних емоцій, яскравих фотографій.
     Висловлюємо щиру подяку працівникам Збаразького замку, а особливо п. Марині за цікаву, пізнавальну екскурсію.

[gdl_gallery title=”23091301″ width=”200″ height=”150″ galid=”1″ ]