Завітали з Вертепом
02.04.2015

Проект «Домашня опіка»

Домашня опіка

Діяльність проекту «Домашня опіка» розпочалася 1 грудня 1999 року. Метою даного проекту є покращення якості життя соціально незахищених груп населення – в основному літніх людей, інвалідів та людей із хронічними захворюваннями і поранених під час військового конфлікту – шляхом надання повного комплексу послуг по домашній опіці та надання соціальної підтримки.

Під опікою перебуває 50 літніх людей, яким надається широкий спектр, а саме:

[li]догляд за тілом;[/li][li]медичні послуги;[/li][li]ведення домашнього господарства;[/li][li]вирішення юридичних питань;[/li][li]організація дозвілля;[/li][li]психологічний супровід та інше;[/li]

Проект «Домашня опіка» має підготовлений кваліфікований персонал, а необхідне медичне та реалібітаційне обладнання.

При Карітасі Тернопіль також працює соціальна пральня, завдяки якій понад 200 осіб регулярно отримують послуги прання брудної білизни та прасування, після чого білизна доставляється додому у готовності для використання.

Вже стало доброю традицією організація до дня Людей похилого віку святкових обідів для наших підопічних, які проводяться у приміщенні нашогофонду 1 жовтня щорічно. Завдяки таким заходам підопічні можуть відчути родинний затишок, любов та увагу з боку наших працівників.

Вже стало доброю традицією організація до дня Людей похилого віку святкових обідів для наших підопічних, які проводяться у приміщенні нашого фонду 1 жовтня щорічно. Завдяки таким заходам підопічні можуть відчути родинний затишок, любов та увагу з боку наших працівників.

Також ми не опускаємо можливості здійснювати поїздки в Маріїнський центр який знаходиться у селі Зарваниця. Разом із працівниками та священиками о. Андрієм та о. Романом підопічні моляться за оздоровлення не тільки душі а й тіла, адже спільна молитва має дуже велику силу.

Ще однією доброю традицією є проведення акції «День хворого» де наші працівники мають змогу відвідати хворих у лікарні за здоров’я яких о. Андрій та Роман моляться, посвячують палати та роздають невеликі подарунки.

[gdl_gallery title=”home-guardianship” width=”210″ height=”110″ galid=”1″ ]