Дари осені
Время собирать камни
13.11.2015

Канікули

Час канікул у школі – це завжди період, коли діти можуть відпочити, набратися нових позитивних вражень, а також зробити щось таке, чого, можливо, досі не робили.

І тому, кожного разу, коли приходить ця пора, працівники Тернопільського благодійного фонду «Карітас» намагаються якомога креативніше підійти до даної справи.

Цього року під час осінніх канікул підопічні проекту «Мобільна робота з молоддю» із м. Тернопіль спільно з працівниками організували своє дозвілля. Спершу був складений план дітьми, згодом, разом з працівниками вони з’ясували, якими ресурсами володіють для його здійснення. І вже тоді, коли врахували усі за і проти, приступили до його реалізації.

Декотрі із завдань не потребували особливих затрат. Головними були – час, активна участь і бажання проявити власну творчість. Таким чином діти намалювали спільне полотно, у якому захотіли зобразити Тернопільський Карітас і своє дозвілля у ньому. Іншого дня, вже вкотре вони реалізовували свої кулінарні здібності. На цей раз діти більше дізналися про мексиканську кухню і кожен вперше  у житті спробував готувати гуакамоле. Маса позитивних вражень та відчуттів була гарантована.

Наступного дня діти спланували велопохід. Вони самостійно склали маршрут, приготували для себе перекуску і вже спільно з працівниками вирушили у дорогу. Під час цієї мандрівки багато чого могли навчитися. Долати різні перешкоди, діяти  як одна команда,  враховувати сильні та слабкі сторони один одного.

І вже на завершення канікул залишили найбажаніші розваги. Похід на каток та боулінг. До даного походу залучили також дітей із родин переселенців. Організаторами акції виступили працівники проектів «Мобільна робота з молоддю», а також «Психологічна підтримка – рука допомоги переселенцям». Спонсором дійства був «Благодійний фонд «Подоляни» і за це висловлюємо їм щиру подяку.

Минув тиждень. Діти щось планували, щось отримували, десь конфліктували, вчилися брати відповідальність за свої вчинки та усвідомлювали, що для того, аби отримати бажане – необхідно докласти власних зусиль, навіть, якщо мова йде про звичайні розваги. І головне, вони зрозуміли, що вчитися можна не лише  у школі, але іноді усе твоє життя – це  і є школа.

[gdl_gallery title=”kanikulu_021115″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]