Карітас Тернопіль

0 Comments

Карітас Тернопільодин із активних та найпотужніших регіональних організацій Карітасу України.

Слово “Карітас” означає воднораз любов і милосердя, співчуття та благодійність.

Упродовж 25 років десятки тисяч потребуючих отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу завдяки нашій роботі.

Робота Карітасу Тернопіль сфокусована на 5 основних напрямках:

• допомога дітям, молоді та сім’ям, які перебувають у кризі;
• охорона здоров’я;
• допомога людям з особливими потребами;
• соціальні проблеми міграції;
• допомога в надзвичайних ситуаціях.

Місія Карітасу Тернопіль: розвиток традицій доброчинної діяльності та здійснення соціальної роботи, виходячи із християнських морально-етичних цінностей.

Мета Карітасу Тернопіль: упровадження національних програм для забезпечення соціальної допомоги та підтримки найбільш потребуючого населення України незалежно від національної приналежності чи віросповідання.

Принципи Карітасу Тернопіль: Ефективність. Доступність. Прозорість.

Карітас Тернопіль сьогодні це:
• понад 30 співробітників та волонтерів.
• допомога потребуючим незалежно від віросповідання, етнічного походження, статі чи віку, базуючись на християнських засадах і цінностях;
• десятки тисяч потребуючих, покращити стан яких змогла матеріальна, соціальна, психологічна та юридична допомога, надана співробітниками Карітасу;
• комплексний та системний підхід до вирішення соціальних питань: ми не концентруємось на одній чи двох суспільних проблемах, а беремо до уваги їх сукупність, послідовність і потенційні наслідки;
• висока кваліфікація працівників, постійний професійний розвиток завдяки участі у власних та партнерських тренінгах, семінарах, конференціях, стажування в Україні та за кордоном;
• ефективна та практична соціальна і матеріальна допомоги, а також активна просвітницька діяльність;
• багаторічне партнерство як з українськими, так і міжнародними благодійними фондами та громадськими організаціями, державними структурами;
• безперервний обмін досвідом із регоінальними організаціями Карітасами та національним офісом Карітас України, а також міжнародною мережею Карітасу, що має понад 115-річну історію і об’єднує 165 національних організацій, з 200 країн світу, з персоналом у декілька мільйонів співробітників та волонтерів.

Categories: Карітас Тернопіль
%d блогерам подобається це: