Благодійний кінофестиваль від “Чілдрен” Кінофест для дітей
День захисту дітей
03.06.2016

Квест для дітей

На передодні Дня захисту дітей спільно з організацією «Майбутнє сиріт» та проектом «Мобільна робота з молоддю» проведено   заключний семінар «На порозі самостійного життя». Близько 30 осіб із інтернатних закладів Тернопілля мали можливість пригадати  вивчені теми тренінгів які проходили з 2 квітня по 22 травня , спробувати свої сили  у різних інтерактивних іграх, квестах, загалом – перевірити свою готовність до вступу у самостійне життя, закріпивши свої знання з таких тем «Освіта та працевлаштування», « Навички побудови відносин, ефективний спосіб вирішення конфліктів, толерантне ставлення»,             « Культура особистості», « Практичні  життєві  навички»

Працівники проекту «Мобільна робота з молоддю»  розробили  та провели квест. Дана гра включала в себе розмаїті завдання, вони містили теми із попередньо  пройдених  тренінгів  , а також випускники долали різноманітні спортивно-розважальні перешкоди.  та з отриманого набору продуктів самостійно приготували страву. Гра також спрямована на перемогу  всіх  команд. Кожна команда після закінчення всіх станцій одержала допоміжні знаряддя для пошуку скарбу ,а саме компас, лопата,металошукач, ключі від скрині. Командам  давалося право вибору, шукати скарб домовившись об’єднатися в одну велику команду, або  шукають скарб по одинці.

Об’єднавшись в одну команду   з допомогою обговорень, вміння домовлятися, спільно приймати  рішення, висловлювати та відстоювати свою думку – скарб було знайдено

Безліч вражень, позитивні емоції та відгуки, радісні посмішки та голосні вигуки і врешті-решт – фізичне виснаження, усе це було доказом ефективно проведеного часу.

Підтримка вихованців інтернатних закладів на початку їхнього самостійного життя  є важливою складовою соціального супроводу. Та найголовніше завдання вбачаємо в тому, щоби допомогти їм віднайти  та розвинути власний потенціал для подальшої успішної самореалізації.

[gdl_gallery title=”kvest_060616″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]