З днем матері!
Допомога переселенцям
13.05.2015

Квест з Карітасом

IMG_9604Проведення квестів для дітей та молоді вже стало доброю традицією в Тернопільському благодійному фонді «Карітас». І лиш тільки трапився черговий травневий вихідний  у школах – нами було організовано спортивно-розважальний квест для дітей та молоді, що живуть у  складних життєвих обставинах,   а також для дітей-переселенців.

Близько 20-ти дітей протягом дня випробовували себе на спритність, кмітливість та творчість у лісі, неподалік Тернополя. Завдання, складені працівниками, були спрямовані на виявлення згуртованості та командної  взаємопідтримки. Основна думка, котру висловлювали організатори – пам’ятати, що перемога здобувається не лише завдяки одному учаснику, але завдяки праці усієї команди.

Під час гри для багатьох дітей не настільки складним було виконати завдання, наскільки порозумітися один з одним. Проблеми особистісного характеру неодноразово ставали на заваді. Діти, а точніше підлітки, неодноразово конфліктували через бажання лідирувати. Декому було досить складно змиритися із поразкою.

Саме тому, основна наша ціль у таких квестах полягає в тому, аби діти, підлітки, молодь навчилися поважати думку та  погляди інших, стримувати агресивні прояви поведінки, могли порозумітися із різними людьми.

По завершенні гри усі команди отримали свій  належний приз. А вже біля вогнища кожен міг розповісти про своє враження чи побажання щодо квесту. Діти емоційно висловлювали своє задоволення, а також були  активними в пропозиціях, щодо удосконалення даних ігор.