Великодній кошик
17.04.2015
Зарваниця
17.04.2015

Тернополян лікуватимуть на новому сучасному обладнанні

Сучасне медичне обладнання на суму 143 тисячі 265 грн. отримала Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги 13 травня в рамках проекту “Психологічної підтримки постраждалим на майдані” при Тернопільському благодійному фонді “Карітас”

Обладнання придбали за кошти Чеської Республіки, а медичний заклад Тернополя отримав допомогу за підтримки директора благодійного фонду «Карітас» о. Андрія Марчука та Генерального консула республіки Чехія у Львові Мирослава Кліма. Освятив нове обладнання архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ кир Василій Семенюк.

«Цей подарунок є подякою Тернопільській лікарні швидкої допомоги за допомогу потерпілим під час Революції Гідності. Уряд Чехії виділив матеріальну допомогу для придбання обладнання медичним закладам України. Тернопіль не залишився осторонь», – зауважив консул республіки Чехія у Львові Мирослав Клім.

«Сьогодні ми отримали сучасне обладнання загальною вартістю 143 тис. 263 грн. Це новий двоканальний кисневий концентратор, монітор спостереження за пацієнтом, електрокардіограф, хірургічні інструменти», – зазначив Ярослав Чайківський.

Міський голова Тернополя Сергій Надал подякував благодійному фонду «Карітас» та Генконсулу Чехії за подарунок та зауважив, що це обладнання покращить лікування тернополян.За словами головного лікаря лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, подароване обладнання призначене для хворих, які перебувають в реанімаційному відділені.