Літній табір в Карпатах
03.07.2019

Людей з інвалідністю запрошують на фестиваль “Файне Місто”!

Впродовж останніх років фестиваль “Файне Місто” популяризує доступність для людей з інвалідністю. Для гостей фестивалю з посвідченнями першої та другої групи і особи, що їх супроводжує, вхід на фестиваль буде безкоштовним, а пред’явники посвідчення третьої групи інвалідності можуть потрапити на музичну подію року, оплативши лише 50% вартості квитка.
Як розповідають організатори, для особливих фестивальників облаштують відповідну інфраструктуру. Зокрема, люди з інвалідністю першої групи та особи, що їх супроводжує, зможуть скористатися послугами соціального таксі, яке курсуватиме від зупинки громадського транспорту на вулиці Львівській та Залізничного вокзалу до локації фестивалю і в зворотному напрямку. Для комфортного пересування територією «Файного міста» на візках організатори передбачили спеціальні прорезинені доріжки, які з’єднають усі локації фестивалю. А щоб особливі гості могли безперешкодно насолодитися виступами запрошених зірок, поряд із головною сценою для них облаштують спеціальний подіум. Подбали організатори і про вбиральні, пристосовані для людей з інвалідністю. Отримати відповіді на всі запитання можна буде у волонтерів або звернувшись +38097 087 61 46 та зареєструватися за посиланням https://u.to/5vbQFQ З метою формування у відвідувачів толерантного ставлення до людей з інвалідністю на фестивалі облаштують «Територію можливостей», де кожен охочий зможе зіграти у баскетбол на візку чи пройти лабіринтом з тростинкою із зав’язаними очима.
Для формування дружнього відношення молоді до навколишнього середовища на фестивалі втілять ряд еко-ініціатив. Зокрема, на території «Файного міста» облаштують три острівці із баками для різних видів твердих побутових відходів. Першим кроком до формування екологічної свідомості є вміння сортувати сміття, відтак усі гості фестивалю матимуть таку можливість. Працюватимуть на території фестивалю і еко-волонтери.