Інформація про бізнес-школу
Відкриття Пасторального року
02.10.2015

Марафон добрих справ

Не бути байдужими – одна з основних істин, яких ми навчаємо дітей у Тернопільському благодійному фонді «Карітас». І стосується це безлічі речей. Беручи разом з дітьми участь в екологічних акціях – ми вчимо їх берегти природу. Збираючи необхідні речі для бездомних собак, щоб згодом їх відвезти у  притулок для тварин, ми нагадуємо дітям слова відомого класика: «Ми відповідальні за тих, кого приручили». Відвідуючи стареньких людей у будинку перестарілих, ми вчимо дітей зігрівати теплом  і увагою тих, хто цього так потребує. Безліч інших акцій, діяльностей ми проводимо разом із дітьми з тією метою, аби виховати у них почуття відповідальності, людяність та готовність прийти на допомогу тим, хто її потребує.

Тому, коли працівники проекту «Мобільна робота з молоддю» довідалися, що у нашому місті проводитиметься «Марафон добрих справ», метою якого є збір коштів на електроенцефалограф для дітей хворих на епілепсію, вони одразу ж організували своїх підопічних до участі в даній акції. Варто зазначити, що вони вже вдруге беруть участь в подібній діяльності. Працівники благодійного фонду пожертвували власні кошти на даний апарат. Діти також докинули хто скільки зміг і 18 вересня прийшли на Театральний майдан, віддали зібрані гроші організаторам акції та отримали браслет благодійника. А згодом пробіглися визначеним маршрутом з багатьма іншими тернополянами.

“Найсильнішими бувають ті, хто направляє свої сили на добрі справи” – такий лозунг лунав від організаторів дійства. Дані види діяльності заохочують дітей  не бути закритими на чужі проблеми і збагачують їх духовно.

[gdl_gallery title=”marafon_240915″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]