Екстремальні атракціони у мотузковому парку
15.06.2017
Навчальний тренінг
19.06.2017

На порозі самостійного життя

Вже котрий рік поспіль Тернопільський благодійний фонд «Карітас» долучається до програми “На порозі самостійного життя”, організованої благодійним фондом «Майбутнє сиріт» для учнів 9-11 класів із шкіл-інтернатів Тернопільщини. У цьому році цикл тренінгів тривав з березня по червень . У даній програмі цього року взяло участь 24 випускники.
     Дана програма включала тренінг “Моя освіта, як шлях до успішного життя”, де діти виробляли практичні навики та вміння вибору майбутньої професії, пошуку роботи та самопрезентації. Шляхом різноманітних вправ з’ясовували над якими знаннями та навиками їм потрібно працювати для того, щоб опанувати бажану професію. Учні ознайомились з основами самопрезентації та її влив на життя кожного. Наступний тренінг – “Культура стосунків. Сімейні цінності”, тут підлітки розвивали навички спілкування із людиною протилежної статі, безпечної сексуальної поведінки, а за допомогою рольових вправ, відео-роликів, змогли сформувати правильне уявлення про сімейно-шлюбні стосунки. На тренінгу “Міжособистісне спілкування”, учні підвищували свою компетентність в ефективному міжособистісному спілкуванні, взаємодії з іншими, розвивали навички вирішення конфліктів, толерантного спілкування,
     Вже традиційно, учасники вкотре складали бюджет для закупівлі необхідних продуктів, щоб самостійно готувати собі сніданки та вечерю і опановували майстер-клас по приготуванню різноманітних страв.
     Підбити підсумки отриманих зань під час програми, учні мали можливість завдяки Вуличному Квесту, де необхідно було виконувати ряд завдань по цілому місту. І як результат – немає нічого неможливого, усі справились із завданнями.
     А 3 по 5 червня відбувся табір, як заключний підсумковий етап програми, котрий включав в себе різноманітні тренінгові програми поєднані із цікавим дозвіллям. Працівники Карітас–Тернопіль відповідали за проведення кулінарних майстер-класів, складання кошторису витрат для приготування їжі, а також організовували підсумкові квести де підлітки мали змогу на практиці продемонструвати отримані на тренінгах знання.
     Окрім маси задоволення та вражень, кожен з учасників отримав призи і Сертифікат, що засвідчує пройдену участь в програмі “На порозі самостійного життя”, яка тривала з березня по червень 2017 року

[gdl_gallery title=”15061703″ width=”200″ height=”150″ galid=”1″ ]