Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій

0 Comments

Сьогодні у Хрестопоклонну неділю в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» відбулася зустріч із о. Олексієм Боднарчуком та парафіянами Церква Христового Воскресіння УГКЦ в м. Збаражі З вступним словом до присутніх звернувся директор Карітас Тернопіль та відповідальний за Соціальне служіння в Тернопільсько – Зборівській єпархії о.Андрій Марчук.
     Він розповів як систематизувати і розвинути соціальне служіння та удосконалити діяльність яка вже ведеться. Також було переглянуто відео Блаженнішого Святослава про «Соціальне служіння в Українській Греко-Католицькій церкві».
     Підводячи підсумки зустрічі, настоятель храму о. Олексій та парафіяни розповіли про діяльність яка здійснюється на парафії. Зокрема при парафії діє “Братство Матері Божої Неустанної Помочі”, “Матері в молитві”, “Марійська і Вівтарна дружина”, також соціальне служіння проводиться в інтернатах для дітей та в’язницях( о. Омелян Колодчак( співслужитель храму) вже багато років в’язничний капелан в Збаразькій ВК№63).
     “….ми з Марійською дружиною також часто їздимо в в’язницю. Отець Олексій в школі №1 має спільну молитву, а о.Омелян в лікарні зараз в піст Хресну дорогу щочетверга відправляє … “- зазначила п. Nadiya Tkhir Приємно, що парафія живе і прагне розвиватися , адже Соціальне служіння важлива складова життя церкви. Щиросердечно дякуємо парафіянам храму та настоятелю о.Олексію за теплу і дружню зустріч.

[gdl_gallery title=”12031804″ width=”200″ height=”100″ galid=”1” ]

Categories: Новини
%d блогерам подобається це: