Гарячі обіди для підопічних проекту “Домашня опіка”
13.05.2019
24.05.2019

«Почуємо кожного»

«Почуємо кожного»- проект, щодо захисту прав дітей ,організований відділом ювенальної превенції, триває на території Тернопільщини.
Мета проекту – захистити права та законні інтереси дітей, надати юридичну допомогу, вивчити питання безпеки дітей, недопустити вчинення щодо них насильства та жорстокості, та попередити правопорушення серед неповнолітніх. Саме із такою ціллю була проведена зустріч начальника відділу ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області Володимира Пахолкіна, психолога Алли Круть та головного спеціаліста Служби у справах дітей ОДА Тетяни Дуди з підлітками проекту «Соціально педагогічна робота з молоддю» Карітас Тернопіль.

Правоохоронці розповіли юним слухачам про види насильства, найпопулярнішим з яких у наш час є булінг – це насмішки, цькування, бойкот та приниження. Діти питали поради у поліцейських, як вирішувати різні конфліктні ситуації з однолітками у школі та на вулиці, а також як налагоджувати відносини з дорослими.
За словами т.в.о. Володимира Пахолкіна, зустрічі такого формату найбільш ефективні, адже в більшості випадків діти бояться поділитися повсякденними проблемами з котрими вони стикаються як вдома, так і в навчальних закладах. Наприкінці зустрічі всі присутні отримали пам’ятки з інформацією про права та обов’язки дітей, та відповідальність підлітків за вчинення як адміністративних так й кримінальних злочинів.