Засоби особистої гігієни
Андріївські вечорниці
24.12.2015

Профорієнтація

В рамках проекту «Мобільна робота з молоддю» було проведено профорієнтаційні заходи для 15 молодих осіб, котрі є вихідцями із малозабезпечених, неповноцінних, неблагополучних сімей, рідні і близькі люди котрих не завжди дбають про те, щоб допомогти своїм дітям у виборі професії, щось порадити, підказати, підтримати. Тому реалізація пізнавально-ознайомлюючих екскурсій до різного роду установ були досить таки актуальною для таких молодих людей.

Спочатку ми завітали у музей пожежної частини, який розташований по вул..  Л. Українки у Тернополі, там дітям була надана можливість оглянути пожежні машини, робочий інвентар пожежників, а також послухати цікаві, хоч і насичені напруженню та ризиком розповіді працівників цієї сфери про свої робочі будні. Пожежники наголосили молодим людям, котрі ось-ось ступлять нв поріг безхмарної, як їм здається, юності, нв тому, що працювати в цій сфері – це не так просто добре виконувати свою роботу, але це – проявляти героїзм майже кожного дня.

У краєзнавчому музеї, розглядаючи цікаві пам’ятки та експонати, була можливість поспостерігати за роботою екскурсовода. Цю сферу діяльності може обрати той, хто окрім вміння красиво говорити, може володіти чималим оюємом цікавих знань.

І закінчилися наші екскурсії візитом до обласної лікарні, на базі якої практикуються випускники нашого ТДМУ ім.. Горбачевського. Тут дітям розповіли про роботу медиків, і на манекенах показали, як надавати першу медичну допомогу у різних випадках. Можливо не кожен із них стане медиком, але як надати першу медичну допомогу повинні знати всі.

На зворотній дорозі діти жваво обговорювали побачене та почуте. В їхніх очах горіли вогники зацікавленості. Дякуємо всім хто долучився до цих екскурсій та розповів дітям про особливості даних професій!

[gdl_gallery title=”profesia_151215″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]