Благодійна акція “Різдвяна кутя”
06.01.2019
Вертепне дійство для підопічник благодійної їдальні “Карітас Тернопіль”.
17.01.2019

РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНЕ ПРИВІТАННЯ ДИРЕКТОРА БФ «КАРІТАС ТЕРНОПІЛЬ» О. АНДРІЯ МАРЧУКА.

Дорогі і любі брати, сестри, діти, молоде! Сьогодні хочу привітати вас усіх із великим празником – Днем народження Ісуса Христа.
Народна уява часів середньовіччя закарбувала в пам’яті поколінь зворушливе передання, про малюка Христа, який Різдвяної ночі ходить вулицями шукаючи хати де Його приймуть. Добрі християни, сподіваючись що Спаситель зайде саме до їх дому, виставляли свічку у вікно. Жоден не міг знати як буде виглядати Христос цього року. Він міг прийти як безхатченко, жебрак, сліпець, сирота чи просто бідний сусід. Усіх, хто стукав у двері на Різдво заводили в середину, годували, поїли, давали можливість зігрітися і відпочити. Прогнати когось із власного дому це дорівнювало прогнати Христа.
Ми давно не живемо в середньовіччі. Але можливо і нашими вулицями ходить Христос, шукаючи оселю де Його радо приймуть. Можливо сьогодні Він постукає в двері нашого дому, або в двері нашого серця. Чи знайдеться там місце для Нього?
Різдво Христове – це свято Великої Надії, що народжує в серці людини багато добрих планів і починань на цілий рік, але кожний сприймає і переживає ці величні події дуже особисто.
Різдвяної ночі Господь стукає у двері наших домів та наших сердець. Сьогодні кожне місто і кожне село є Вифлеємом. Для того хто прийме Христа, Різдвяна ніч стає початком нового життя.
Вітаючи усіх із світлим празником Христового Різдва бажаю, щоб у наших душах Господь знайшов для себе ясла в яких би Він міг народитися, щоб наші серця були чутливими на Ісуса, який часто хоче народитися і прийти до нас через хворих, бідних, безхатченків, опущених, самотніх, сиріт, які не мають де голови прихилити, тому їхніми яслами є вулиці, вокзали, підвали, тощо… Наш погляд, увага і допомога може принести їм справжнє народження.
Дорогі у Христі! Сердечно вітаю від себе осібно та від усієї нашої спільноти БФ «Карітас Тернопіль» усіх з Новим 2019 роком та Різдвяними святами. В особливий спосіб вітаю усіх потребуючих, самотніх, сиріт, хворих, а також наших благодійників, добродіїв, та усіх, хто спричиняється до утримання нашого Дому Милосердя. Нехай Господь благословить Вас за відкритість ваших сердець на потреби інших, бо направду багатий не той, що більше зібрав, а той, хто більше роздав. Веселих Вам Різдвяних свят!
ДИРЕКТОР ТБФ «КАРІТАС» О. АНДРІЙ МАРЧУК