“Карітас передав допомогу в зону АТО”
17.03.2015

Дитячий будинок “Пресвята Родина” (1998-2012рр) Сьогодні це Дім Милосердя “Святої Вероніки” згромадження сестер “Воплоченого слова”

Про нас

ChildrensHome_01Дитячий будинок “Пресвята Родина” заснований 1998 році ТБФ “Карітас”, функціонує на протязі 15 років, за цей час тут знайшли притулок більше 80 ти дітей сиріт.
Основна ідея виховного процесу це християнське виховання, та соціалізація дітей. Діти сироти, або позбавлені батьківського піклування, є автоматично позбавлені батьківської любові. Любов це є той фундамент без якого неможливо збудувати жодної будівлі. Любов земних батьків замінити не можливо, адже це дар який людина отримала від Бога по своїй природі. Дитина позбавлена батьківської любові це як дерево без коріння, воно всохне, човен без весла, пливе за течією, яка буває не завжди безпечною і корисною. Отож християнське виховання відкриває дітям надприродну любов Бога Отця,”навіть якщо мати забуде про своє дитя, я тебе не забуду”, і в іншому місці святого Письма, “якщо батько і мати тебе покинуть, я тебе не покину”. Пізнаючи Божі правди, дитина пізнає правду про себе, що вона є улюблена в Бога, вона є тою особою котру люблять, про котру пам’ятають, дбають. Ці знання дозволяють злікувати дитині рани які вона отримала.
ChildrensHome_02За прикладом Христа дитина вчиться любити і поважати ближнього та самого себе. Поряд з християнським вихованням дитині прищеплюються моральні чесноти, патріотизм.
На основі християнського виховання ведеться постійна робота в напрямку адаптації дитини до життя в соціальній сфері. Діти навчаються в загальноосвітній школі, відвідують гуртки та секції за межами дитячого будинку. В такий спосіб вони спостерігають за відносинами між батьками та дітьми, братами і сестрами, ровесниками, набуваючи власний досвід, це дає їм змогу створювати власну модель здорової поведінки. В середині закладу діє кулінарний гурток де діти здобувають навики приготування їжі. Дітей привчають до самообслуговування, прання, дрібний ремонт одягу, прибирання, користування загальним транспортом, норм поведінки в місцях масового скупчення людей, розподіл бюджету.

“Наша історія та сьогодення”

ChildrensHome_03Тернопільсько-Зборівська Архиєпархія Української Греко-католицької церкви спільно з Тернопільським благодійним фондом “Карітас” у 1998 р. збудували 2 будинки для повноцінного життя 30-ти дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування віком від 4 до 18 років.
Життя в будинках максимально наближене до домашнього; діти не ізольвані від реального життя (загальноосвітня школа, широкі зв`язки з навколишнім середовищем, постійне спілкування з домашніми дітьми), різновікове проживання і спілкування, прямий контакт з працівниками дитячого будинку, що створює атмосферу родинності, вільності у спілкуванні, співпереживання та дружності.
Високопрофесійний, кваліфікований, спеціально підготовлений для роботи з такими категоріями дітей персонал, виховує та навчає в атмосфері доброзичливості та любові, адже життєвий досвід вихованців мав негативний руйнуючий вплив на психіку та фізичний стан.

“Наша мета”

[li]бути альтернативою державним інтернатним закладам;[/li][li]готувати дітей до самостійного, дорослого життя;[/li][li]виховувати дітей в християнському патріотичному дусі;[/li][li]допомогти дітям у здобутті освіти;[/li]

“Що ми досягли”

[li]З 1998 року 86 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування знайшли домівку у нашому закладі.[/li][li]7 з них на сьогодні створили власні сім`ї[/li][li]21 дитину повернуто до біологічних сімей[/li][li]близько 30-ти дітей всиновлено Українцями[/li][li]6 дітей всиновлено іноземними громадянами[/li]