Новий проект “Допомога постраждалим на майдані”
17.04.2015
Час для роздумів
17.04.2015

Слово отця!

Дорогі у Христі! Нині святкуємо день надзвичайно величного свята – світле Воскре-
сіння Господа і Спаса нашого, Ісуса Христа. Святкуємо свято свят,торжество торжеств.
І наскільки ще вчора наші серця були сповнені великим смутком з приводу страждань – страстей Спасителя нашого, настільки сьогодні вони сповнені великою радістю з причини Його Воскресіння.
Вже понад тисячу років ми святкуємо Великдень як найбільше свято, прикрасивши його прекрасними релігійними обрядами та злучивши символіку Великодня з українським національним “вірую”. Ми віримо, що так, як на Землю має прийти весна і Великдень, так і до нашого народу має прийти – і нарешті прийшло Воскресіння — Воля нашого народу. Христове Воскресіння – це незмірно велике свято цілого Християнського світу, а для нашого народу воно має особливе значення: воно показує, що, не зважаючи на переходові вісторії людства, інколи навіть довготривалі періоди тріумфу зла й несправсдливости, вкінці добро перемагає зло. Світло дає життя. Воно дає можливість для зустрічі. Воно дає можливість для спілкування. Воно дає можливість пізнання,
доступу до дійсності, до істини. А даючи можливість для пізнання, воно дає можливість для свободи і поступу. Зло ховається. Тому світло є вираженням добра, яке є ясністю і творить ясність. Це – день, коли ми можемо діяти. Те, що Бог сотворив світло, означає: Бог сотворив світ як місце для пізнання і для істини, як місце для зустрічі і для свободи, як місце для добра і для любові. Матерія світу є доброю, саме буття є добрим. І зло не походить із створеного Богом буття, воно існує через заперечення. Зло це слово «Ні».
На Пасху, вранці першого дня тижня Бог знову сказав: «Хай станеться світло!». Життя сильніше за смерть. Добро сильніше за зло. Любов сильніша за ненависть. Правда сильніша за брехню. Темрява минулого дня розві юється в ту мить, коли Ісус повстає із гробу і сам стає чистим світлом Бога. Але це стосується не тільки Його і не тільки темряви тих днів. З воскресінням Ісуса заново твориться і саме світло. Він притягує нас усіх до нового життя воскресіння і перемагає всяку темряву. Він є новим Божим днем для всіх нас.
Хай запанує між нами правдивий мир, якого нам не може дати ніхто, крім Воскреслого Христа. Хай же прийде той день, коли всі люди, в дусі Христового Воскресіння, позбудуться помилкових ідеологій та пізнають своє дійсне призначення.
Дорогі у Христі! Сердечно вітаю від себе осібно та від усієї нашої спіль ноти ТБФ «Карітас» усіх Великодніми святами. В особливий спосіб вітаємо усіх людей бідних, одиноких, опущених, потребуючих, сиріт, хворих а також наших дорогих благодійників, добродіїв, жертводавців та усіх хто спричиня ється до утримання нашого Дому милосердя. Нехай Господь благословить Вас за відкритість ваших сердець на потреби інших, бо, направду, багатий не той, що більше зібрав, а той, хто більше роздав.
Веселих вам пасхальних свят!

Генеральний директор ТБФ «Карітас»
Тернопільсько – Зборівської Архиєпархії
о. Андрій Марчук