Великодній кошик
Мобільна робота з молоддю
09.05.2016

Страсний і останій тиждень Святого і Великого посту

У Страсний і останій тиждень Святого і Великого посту, християни по особливому розважають над страстями Христовими . Хвилючим та зворушливим моментом є подія ,коли Ісус Христос смиренно із щирою батьківською любов’ю омиває ноги своїм учням на Тайній Вечері .Цим вчинком він подає приклад смиреного і щирого служіння ближнім .
У Патріаршому соборі УГКЦ у Страсний четвер відбулися богослужіння Вечірньої з Літургією Василія Великого та Страсної утрені .Під час Вечірньої з Літургією Василія Великого відбувся чин посвячення антимінсів та мира ,перед богослужінням . На завершення богослужіння глава УГКЦ
Блаженніший Святослав (Шевчук) здійснив Чин умивання ніг дванадцятьом священикам .Так як Ісус Христос , знявши одяг та підперезавшись рушником, омивав ноги своїм учням, так і Першоієрарх Церкви омив ноги священикам, які очолюють центри соціального служіння БФ «Карітас», серед яких був і директор ТБФ «Карітас» о. Андрій Марчук разом із працівниками « Карітас -Тернопіль». Тим вчинком Глава Церкви нагадав всім науку Ісуса Христа : «…хто найбільший між вами ,нехай буде як найменший і слуга …»(Лук . 22:26)

[gdl_gallery title=”pist_300416″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]