Допомога постраждалим на майдані
Робота з проблемними дітьми
20.04.2015

Літній табір для дітей

Нещодавно Тернопільський Карітас організував для 15-ти дітей від 12 до 18 років із багатодітних, малозабезпечених і кризових родин літній табір. Наметове містечко розкинулось біля мальовничої річки Дністер, у с. Губин Тернопільської області.

Складаючи програму табору ми проаналізувала роботу за останній рік і звернули увагу на ті труднощі з якими найчастіше стикалися наші діти та молодь. Зокрема виділили тему поваги один до одного та до оточуючих. Були враховані вікові, гендерні та психологічні особливості даної групи. Кожна діяльність, завдання, і навіть ігри носили в собі, навчальний, розважальний та виховний елемент. Вже традиційно діти вносили пропозиції щодо правил табору, а також вигадували відповідні покарання за недотримання даних правил.
Працюючи в групі, діти вчилися налагоджувати взаємовідносини в середині колективу. Не завжди для них це було легко, часто стикалися протилежності характерів, різне сімейне виховання, відмінні погляди на досягнення цілей. Вміти толерантно ставитися до думки інших та обгрунтовано висловлювати свою позицію, відповідати за власні вчинки, досягати поставленої цілі, ось те, з чим найчастіше доводилося їм стикатися.

Не обходилося звісно і без конфліктів, з допомогою працівників діти намагалися знаходити їхнє вирішення.

Хочемо вірити, що ці таборові дні допомогли нашим підопічним краще пізнати себе, а також навчили з більшою повагою ставитися до людей, що їх оточують.