Знайомство з проектами
Одяг переселенцям
26.08.2015

УКРАЇНА – це ми!!!

Ініціативність небайдужих та активних тернополян завжди охоче сприймалася керівництвом та працівниками Тернопільського благодійного фонду «Картіас». Так було і цього разу, коли у приміщення фонду завітала п. Юля із пропозицією організувати за участю дітей із зони АТО та малозабезпечених родин благодійний показ мод «Україна – це ми». Одразу ж розпочалася робота. Керівники двох проектів «Мобільна робота з молоддю» та «Психологічна підтримка – рука допомоги вимушеним переселенцям» зайнялися відбором дітей, а згодом – зйомки фото та відеоматеріалів, репетиції дефіле. За цей період діти потоваришували, отримали новий досвід, кожен спробував себе у ролі моделі. А що головне – уся ця зайнятість допомогла забути про всі ті нелегкі моменти, з якими їм довелося зіткнутися.
«У показі мод брала участь 21 дитина віком від 5 рочків і старші. 9 дітей з малозабезпечених тернопільських сімей, всі інші – із зони АТО, які проживають у Тернополі. В рамках заходу було зібрано понад 7 тисяч гривень та 200 доларів. За зібрані кошти закупимо необхідні дітям речі і передамо допомогу», – каже одна з організаторів заходу Емілія Монастирська. Із дітьми працювали психологи Тернопільського благодійного фонду «Карітас», для того аби допомогти їм не боятися сцени, камер, впевнено ходити по подіуму.
15 серпня благодійний дитячий показ одягу «Україна – це ми» був представлений до уваги усіх бажаючих. Вхід на захід був безкоштовний, але відвідувачі показу мод пожертвували гроші у скриньку. Зібрані кошти будуть спрямовані на потреби дітей, оскільки зовсім скоро благодійний фонд «Карітас» проводитиме акцію «Шкільний портфелик».
Ще один приємний сюрприз зробили власники тернопільських магазинів одежі. Частина одягу, який показували діти була їм подарована, а по завершенні акції усі вирушили на святкову вечерю у “Chicken Hut”.
Цей захід залишив у пам’яті дітей безліч позитивних вражень та емоцій, допоміг їм себе реалізувати. Тернопільський благодійний фонд «Карітас» завжди відкритий на пропозиції та ініціативи активних людей і вкотре звертається до небайдужих: «Допоможіть нам допомогти їм».

[gdl_gallery title=”ukraina_170815″ width=”210″ height=”107″ galid=”1″ ]