Соціальне служіння громади
30.10.2018

В один день. В один голос. З однією метою.

«День молитви за сиріт» – це день, у який віруючі люди, з різних християнських Церков, по всьому світу молитовно просять Бога про захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт, а також про Божу ласку для тих, хто приймає та виховує їх, у своїх сім’ях. Дев’ятого листопада у Карітас Тернопіль провели спільну молитву за дітей-сиріт, зокрема 30 дітей, котрі залишилися без батьківської опіки, взяли участь у святі.

Розпочали захід із спільної молитви, яку провів директор “Карітас Тернопіль” о. Андрій Марчук. «Доброю традицією у другу неділю листопада проводити День молитви за сиріт, відповідно, у кожному храмі мають відбутись моління за них, наш фонд теж не залишився осторонь» – зазначив отець Андрій Марчук.

Вже не вперше, організовуючи заходи для діток, ми запрошуємо людей, котрі стали для нас справжніми друзями. Серед них, студенти-волонтери разом із викладачами Тернопільський національний педагогічний університет ім.Володимира Гнатюка провели для діток різноманітні майстер-класи. Невтомні, казкові та надзвичайно веселі аніматори Вундеркіндер Свято розважали найменших. Під кінець свята, студенти-іноземці із Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського разом із своїм викладачем Тарасом Кадобним порадували усіх своєю концертною програмою. Ну і на завершення кожна дитина отримала солодкі подарункию.

Діти, котрі залишилися без батьківської опіки, пережили чимало важких моментів у своєму житті. Ми щасливі, що завдяки спільним старанням, змогли подарувати їм кілька годин безтурботного дитинства.

Невтомно дякуємо нашому волонтеру – фотографу Rostyslav Podvirny за вміння передати яскраві моменти свята.