ВЕЛИКОДНЕ ПРИВІТАННЯ ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА ТБФ «КАРІТАС» О. АНДРІЯ МАРЧУКА
Квест для дітей
02.05.2017

Великдень: звичаї і традиції

Великдень – найбільше у церковному році Господнє і християнське свято, що відображає найзаповітнішу мету людства – подолання смерті. Із Пасхою традиційно пов’язана значна кількість звичаїв та традицій, які формувалися століттями та збереглись аж до досі.
     До Світлого празника Христового Воскресіння готувалися заздалегідь молоді люди з проекту: “CРЦ для молоді у важких життєвих обставинах” БФ “Карітас –Тернопіль”. У Страсну П’ятницю приступили та вклонилися Святій Плащаниці. Одним із важливих моментів очікування Великодня стало приготування пасхального кошика і освячення їжі в церкві.
     Розділити радість Воскресіння Христового та ознайомитися із нашими традиціями виявив бажання вчитель історії із Донецької області, який гостював у молоді проекту “CРЦ для молоді у важких життєвих обставинах”. Педагог брав участь у супроводі дітей в Тернопільські сім’ї для ознайомлення з пасхальними традиціями та вивченням розмовної української мови.

[gdl_gallery title=”21041701″ width=”200″ height=”150″ galid=”1″ ]