Шкільний портфелик
17.04.2015
Реколекції на тему «Служіння як покликання»
17.04.2015

Відкриття благодійної їдальні

2013-11-28-02 IMG_3184За допомогою до “Карітасу” звертаються малозабезпечені, одинокі, інваліди, люди без постійного місця проживання, багатодітні та малозабезпечені сім’ї. Аби покращити умови, при благодійному фонді відремонтували їдальню та облаштували кімнату відпочинку, 19 листопада ці приміщення урочисто освятив Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк.
Щодня, аби поїсти, до благодійного фонду “Карітас” приходить близько 100 осіб – малозабезпечені, діти вулиці, одинокі, люди без постійного місця проживання. Люба Войтович вже більше 20 років готує для потребуючих – працює кухарем у “Карітасі” з першого дня заснування благодійного фонду. Свою роботу жінка любить, тією любов’ю ділиться з усіма, хто приходить до “Карітасу”, тому й страви виходять смачні.
Аби покращити умови, благодійну їдальну в “Карітасі” відремонтували, а також облаштували кімнату відпочинку, де потребуючі люди зможуть подивитися телевізор та поспілкуватися. Допомагати іншим, каже директор Тернопільського благодійного фонду “Карітас” отець Андрій Марчук, просто й легко, а щоб навчити людей робити більше добрих вчинків, варто хоча б раз спробувати.
Отець Андрій Марчук, директор Тернопільського благодійного фонду “Карітас”: “Хочу сказати словами нашого покровителя Святого Вінкентія. Він так казав: “Щоб зрозуміти бідного, треба самому стати бідним”. Що це означає? Це не означає, щоб багатий позбувся тих матеріальних благ, що має. Це означає, якщо він вміє поділитися тим добром, яке посідає – це ознака того, що він переймається станом бідної людини”.
Освятив оновлену їдальню та кімнату для відпочинку Митрополит Тернопільсько-Зборівський Владика Василій Семенюк.
Кир Василій Семенюк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ: “Ми в кожній особі бачимо Бога, якщо ми робимо певні діла милосердя, ми робимо це ближнім, але це ми робимо і собі. Тому Ісус заохочує всіх нас пам’ятати про вбогих”.