Прес-анонс дитячої фотовиставки Миттєвості нашого життя
22.06.2015
Поїздка до Марійського духовного центу
25.06.2015

Відпочинок в Карпатах

Вже традиційно, щороку влітку, проект «Мобільна робота з молоддю» при Тернопільському благодійному фонді «Карітас» організовує дитячий відпочинково-оздоровчий табір для дітей із кризових, багатодітних, малозабезпечених родин.

Цього року  24-ро дітей  протягом 5-ти днів перебували у с. Яблуниця, Івано-Франківської обл.. Зазвичай літні табори працівники проекту організовували у вигляді наметового містечка, а на цей рік ми змінили місце свого перебування і оселилися в будинку.  Кожні з цих умов мають свої переваги. Щодо проживання в будівлі – у даному випадку  це сприяло кращому проведенню навчальних ігор, діти могли більш зосереджено виконувати те чи інше завдання, а головне жодні погодні умови на ставали нам на заваді.

Складаючи програму табору, одне з основних завдань ми вбачали в тому, аби допомогти дітям краще пізнати самих себе, навчитися працювати спільно заради досягнення мети.

Щоденний розклад був складений таким чином, що діти мали певні обов’язки, беручи участь в тих чи інших заняттях, був у них вільний час, а також вони щовечора збиралися по групах і самостійно готували Веселий вечір, який мав стати кульмінацією усього табору.

Ще одне випробування для дітей було підготовлене працівниками фонду. Існує така приказка, якщо хочеш довідатися щось нове про себе та своїх друзів – піди з ними в похід. Не використати такий шанс у Карпатах було б помилкою. І тому один день у програмі був відведений саме для походу на гору. Варто зауважити, що більшість із учасників табору вперше були у Карпатах і підйом на вершину гори Хом’як спочатку був справжнім випробуванням, а згодом перемогою для них. Дисципліна, вміння слухати, допомагати один одному, підтримувати – ці та інші якості найкраще здобуваються саме  в горах. Підіймаючись діти зауважували, що саме докладені зусилля роблять верхівку гори такою бажаною і очікуваною. Вони робили для себе висновки, що для того аби щось отримати  в житті – необхідно заплатити певну ціну, і лише тоді ти по-справжньому зможеш оцінити те, що здобудеш в кінці.

Особистий досвід – це найкращий вчитель. Організовуючи табір ми намагалися створити якнайбільше таких моментів, де б діти могли на власному досвіді пережити, навчитися, зрозуміти, осмислити багато різних речей, які допоможуть їм у житті.

[gdl_gallery title=”karpaty-250615″ width=”200″ height=”107″ galid=”1″ ]