“Різдвяна кутя”
16.04.2015
“Козацькі забави”
16.04.2015

Благодійний фонд «Карітас» міста Тернополя 6 грудня відзначив 20-тилітній ювілей

DSC_0445Духовенство, представники місцевої влади та благодійники зібралися на святкову Божественну Літургію у храмі Успення Пресвятої Богородиці, яку очолив архиєпикоп і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк, та взяли участь у презентації книги «Там, де живе милосердна любов», у якій представлено основні напрямки діяльності благодійного фонду.

Митрополит Василій звернувся до присутніх зі словами подяки за підтримку благочинних проектів архиєпархіального фонду. Архиєрей особисто вручив подячні грамоти кожному, хто не байдужий до потреб бідних та соціально незахищених людей. Відзнаки отримали міський голова Сергій Надал, священики, меценати, волонтери та працівники фонду.
«Християнське покликання – це життя, віддане на служінні Богу і людям, незважаючи на їх звання, соціальний стан, славу, – сказав архиєпископ. – Сьогодні, у 20-у річницю хочу подякувати Богу за щедрі ласки, дари протягом цього часу. Це правда, що не кожне добре діло відразу побачать люди і що за це отримаємо похвалу… Добрі справи будуть винагородженні тільки в небі». Владика закликав присутніх бути апостолами серед людей, проповідувати світло Євангелії своїм життям, пам’ятаючи про потребуючих людей.

Відтак директор благодійного фонду «Карітас» отець Андрій Марчук подякував усім співробітникам, волонтерам, жертводавцям за щоденну працю та допомогу. Священик відзначив працю свого попередника та колишнього директора о. Андрія Івана Говери, який керував установою з 1994 року.

Відтак у приміщенні фонду відбулося мультимедійне представлення діяльності благодійної установи та презентація книги «Там, де живе милосердна любов». До слова, видання містить довідкову інформацію про довготривалі та короткотривалі проекти «Карітасу», історію діяльності фонду впродовж останніх 20-ти років.

Отець Андрій Марчук приймав вітання від численних гостей. Зокрема, очільник Тернополя Сергій Надал подякував директору фонду за співпрацю та вручив о. Андрію Марчуку пам’ятну відзнаку міського голови. «Дякую «Карітасу» за партнерство. Дякую за постійну участь у житті міста. Ваша допомога є реальною, відчутною і потрібною Тернополю. Дякую за Вашу щоденну працю… Зичу вам усім здоров’я і щедрих Божих ласк», – зауважив Сергій Надал.

DSC_0614 DSC_0527 DSC_0534 DSC_0514