Свято Валентина
Семінар “Домашня опіка”
15.03.2016

Зустріч з Владикою

14 березня відбулися загальні щомісячні збори працівників  “Карітасу” на яких був присутній  Преосвящений  Владика Теодор (Мартинюк) Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії, він завітав до нашого фонду у перший день Святого Великого Посту із духовними настановами,та молитовним благословенням.

Зустріч працівників різних напрямків,керівника фонду та Владики Теодора розпочалася із спільної молитви. Після цього Єпископ звернувся до працівників “Карітасу” із духовною наукою про незамінне у всі віки Милосердя. Основою настановлення Владики Теодора була євангельська притча про блудного сина. Служитель акцентував увагу присутніх на невичерпному милосердю батька,котре спасло блудного сина,що є прообразом безмежного Божого милосердя до грішних людей. Як підсумок до всього сказаного прозвучав заклик Владики добре і ревно служити для всіх потребуючих допомоги. Як і говориться в Святому Письмі:”Служіть один одному,кожен тим даром,якого отримав…”(1 Петра 4:10)

Після цього координатори всіх  проектів «Карітасу» розповіли про працю в своїх напрямках: яку роботу було проведено,чого вдалося досягнути, а також поділилися планами на найближче майбутнє.

В кінці директор Карітасу о. Андрій Марчук від імені всіх присутніх висловив щиру вдячність Преосвященому Владиці Теодору,за такий по-батьківське теплий і щирий візит,і запросив його оглянути приміщення фонду для того,щоб у більш широкому обсязі розкрити різносторонні аспекти діяльності спільноти.